Kalenderen 2010
Dette er aktivitetskalenderen for Alaburs Laug, som viser hvilke markeder vi er tilmeldt eller forventer at deltage på. Kalenderen bliver løbende ændret og opdateret med markeder, aktiviteter osv.
 
Markedsnavn
Københavns Middelalder Marked (KMM)
Dato
Pinsen fredag d. 21/5 - mandag d. 24/5 2010
Beskrivelse
Aktiviteter:

• Markedet åbner kl. 10:00 - musik ved
  indgangen.
• Pille-røre-se-bod (rustning og våben).
• Ridderturnering.
• Kampopvisning.
• Gøglershow.
• Middelaldermusikere
• Børneteater.
• Kamparenaer - tæv en ridder.
• Sminkning.
• Bueskydning.
• Med meget mere.
Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
Middelalder Maj Marked
Dato
29. – 30. maj  2010
Beskrivelse

Kom og oplev et rigtigt Maj marked , som det foregik i middelalderen. Her er handlende der faldbyder deres varer, gøglere og musikanter der underholder, håndværkere der passer deres dont, sydende madgryder over ild, mylder og vrimmel af folk og fæ og flotte  riddere i rustning der svinger deres sværd. Her er noget at opleve for både store og små.

Børneliv i middelalderen var nok ikke altid lige sjovt, men det er det her på majmarkedet. Hvad mon børnene legede med dengang? kom og prøv!

Prøv også en rigtig ridder rustning, mærk hvor tung hjelmen er, og sving sværdet. Kan du mon ramme skjoldet eller ringen med lansen? Pas på når buen spændes og pilen flyver afsted mod halmskiven.

Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
"Luthers Hochzeit" Wittenberger Stadtfest
Dato
11. - 13. juni 2010.
Beskrivelse

Hvert år på den anden weekend i juni, fejrer Luthers by Wittenberg sin by festival "Luthers ægteskab". Wittenberg, reformationens vugge, har været vært for så berømte personligheder som "maler af reformationen" Lucas Cranach den ældre, den "Lærer i Tyskland" Philipp Melanchthon og sidst men ikke mindst Dr. Martin Luther, som preluded reformationen i 1517 ved at offentliggøre sine 95 teser mod misbrug af overbærenhed handel.

Otte år senere, den 13. juni 1525, blev den tidligere munk Martin Luther gift med den tidligere nonne Katharina af Bora som var flygtet fra et kloster.

Denne begivenhed er den årlige begivenhed siden 1994 for den store by festival.

Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vi forventer at besøge markedet som turister
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
Esrum Kloster Middelalderdage
Dato
20. og 20. juni 2010.
Beskrivelse
Oplev  midsommermagien og den fantastiske stemning af middelalder, når klosterengen fyldes med boder, værksteder og riddertelte og markedet genlyder af musik og gøgl. Mød: Riddere, tempelherrer, falkonerer, kræmmere, gøglere, landsknægte, munke og Jon Jonsens familie fra Skåne. Besøg kroen, lædersmeden, smykkemageren, spåkonen, rebslageren og smeden. Hør og se Själ og Virelai og oplev sigøjnersken Mirellas inciterende dans. Smag på middelalderens mad og drikke. Lørdag aften byder på en forrygende koncert med Valravn, der på fornemste vis løfter arven efter Sorten Muld.
Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
Ameds Middelalder Marked
Dato
? 2010.
Beskrivelse
Amed har planlægger et middelaldermarked i Aalborg - mere info. følger...
Hjemmeside
?
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
Middelalderdage på Voergaard slot
Dato
lørdag 17. Juli- Søndag d. 25. Juli (uge 29).
Beskrivelse
Voergård 1533 - Middelalderens sidste år! Biskop Stygge Krumpen fra Børglum har her sit »lysthus« hvor han fordriver tiden med besøg af adelsmænd og med »jomfru« Elsebeth Gyldenstierne, Bispens »vedsoverske«. Omkring dem er en vrimmel af tjenere, terner, munke, soldater, håndværkere og handelsfolk. De tilrejsende musikanter og gøglere musikere underholder, og flere gange daglig trænes soldaterne i tvekamp. Den store blide affyres, folk færges over voldgraven til færgekroen, eller de køber helbredsvand af jomfruer ved kilden med munkesang. Ridderturnering til hest!Riddere på besøg vil ride mod hinanden med lanser i turnering og udføre andre former for dystridt og ringridning.
Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
Bispens Marked, Spøttrup Borg
Dato
26. og 31. juli 2010.
Beskrivelse

Feriedag der er værd at snakke om” er vores motto, og publikum fik virkelig mange oplevelser med hjem fra markedet, som der stadigvæk snakkes om…

Her var gøgl, ildshow, kamp i fuld rustning mand mod mand, liflig middelaldermusik, håndværksboder, ridderturnering til hest med lanser, salgsboder samt dejlig mad og drikke.

Fra parken havde publikum udsigt til Borgen med søen og fjorden i baggrunden – bedre bliver det ikke!

Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
Europæisk Middelalder Festival (Horsens)
Dato
28. - 29. august 2009
fredag kl. 17.00-24.00, lørdag kl. 10.00-24.00
Beskrivelse
Alle sanser er i spil Lyden af vilde hesteridt fra ridderarenaen blander sig med sækkepibens insisterende lyd... Næsen fyldes af røg fra de mange bål... Mundvandet løber, når madmutter falbyder pandekager og lammestuvning... Hånden mærker kraften i langbuen og den fedtede ukartede uld. Øjet fanger tiggeren i rendestenen, skomagerens ivrige hænder og gøglernes narrestreger....  Ildslugere og drukkenbolte går rundt blandtpublikum. Handelsfolk, pilgrimme, afladshandlere og skøger falbyder gode råd, varer og tjenesteydelser til lyden af trommer og jødeharper.Toppen af Europas middelaldermusikere, -gøglere og -flagkastere samles i Horsens, når byen er ramme om Europas største middelaldermarked. Overalt i gader og på torve er der boder, arbejdende værksteder, musik, teater og gøgl.
I den gamle kirke er der middelalderbryllupper, og udenfor kæmper ridderne i drabelige slag om kvindernes gunst. Det er som at have taget en tur i en  tidsmaskine – især om aftenen, hvor hele midtbyen kun oplyses af fakler!
Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter

 

Markedsnavn
Middelalderdage på Vitskøl Kloster
Dato
16. - 17. oktober 2010
Beskrivelse

Vitskøl Kloster ved Løgstør rammen om et spektakulært arrangement, der emmer af historie og mystik.
Ved arrangementet tages de besøgende med på en eventyrlig rejse tilbage til middelalderen.
Således er området omkring klosteret i disse dage forvandlet til en middelalderlandsby med gøgl, teater, drabelige krigere, værksteder og middelaldermarked.

Hjemmeside
Alaburs deltagelse
Vores aktiviteter